Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- حاتمي در جايي متولد شد شبيه همان جايي که رضا خوشنويس در هزاردستان به مفتش آدرس مي‌دهد، خيابان شاهپور، خيابان مختاري، کوچهٔ ارديبهشت.
به گزارش سرويس هنري آريا، حاتمي کار هنري خود را با نويسندگي در تئاتر آغاز کرد و نمايشنامه‌هاي «ساتن»، «قصهٔ حرير»، «ماهيگير»، «حسن کچل»، «چهل گيس» و شهر «آفتاب و مهتاب» را براي تئاتر نوشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علي حاتمي در کلاس‌هاي نمايشنامه نويسي اداره هنرهاي دراماتيک واقع (درآب سردار) شرکت نمود و بعدها که اين اداره به نام دانشکده هنرهاي دراماتيک تغيير نام داد او در رشته ادبيات نمايشي تحصيلات خود را ادامه داد. او در سال 1344 نمايش ديب (ديو) را که از اولين نوشته‌هاي خود بود در تالار دانشکده و با کودکان مؤسسه آموزشي فرهنگ آرزو به اجرا درآورد.
اولين تجربه سينمايي حاتمي، فيلم حسن کچل (1349) بود. حاتمي اين فيلم را در پي موفقيت نمايش نامه حسن کچل و استقبال بسيار خوب مردم از آن، ساخت. در واقع اين موفقيت موجب شد که چند تن از دست اندرکاران سينما او را ترغيب کنند که اين نمايش نامه را به فيلم بدل کند و شانس خود در عرصه سينما را نيز، بيازمايد. علي عباسي، تهيه کننده سينما، که نمايش حسن کچل را ديده بود، براي ساخت فيلم آن، اعلام آمادگي کرد، اما به دليل بي تجربگي حاتمي در عرصه سينما، مي‌خواست کارگرداني فيلم را به شخص ديگري بسپرد، ولي حاتمي مخالفت کرد و سرانجام هم عباسي را متقاعد کرد که خود از پس ساخت آن بر مي‌آيد. حسن کچل نخستين فيلم ريتميک و موزيکال ايراني و برگرفته از داستان‌هاي کهن ايراني بود. اين فيلم با استقبال بسيار خوبي از سوي تماشاگران رو به رو شد و زمينه ورود وي به سينماي ايران را فراهم کرد.
پس از موفقيت حسن کچل، حاتمي از تئاتر فاصله گرفت و توانايي‌هاي خود را معطوف به سينما کرد. او بلافاصله بعد از حسن کچل فيلم طوقي (1349) را ساخت. طوقي نوعي کبوتر است که کبوتربازها علاقه زيادي به آن دارند. حاتمي در فيلم طوقي ف به يکي از ويژگي‌ها و سرگرمي‌هاي برخي از مردان آن زمان که گاه از يک سرگرمي فراتر رفته و به نوعي علاقه افراطي بدل مي‌شد، مي‌پردازد. در اين فيلم نيز علاقه به يک طوقي و تلاش براي به دست آوردن آن، سرانجام به يک فاجعه بدل مي‌شود.
فيلم بعدي حاتمي با نام بابا شمل (1350)، بازگشتي بود به سينماي ريتميک و موزيکال مورد علاقه حاتمي و دربارهٔ لوطي و لوطي گري. حاتمي در سال 1351 فيلم ساز پرکاري بود و سه فيلم در کارنامه خود ثبت کرد، فيلم‌هاي قلندر، ستارخان و خواستگار. اين سه فيلم نيز همچنان برخوردار از ويژگي‌هاي ساير آثار حاتمي هستند. در اين ميان فيلم ستارخان، رويکردي تازه به يک حادثه تاريخي بود و ماجراي مشروطيت و قيام ستارخان و باقرخان را از زاويه‌اي ديگر بيان مي‌کرد. منتقدان اين فيلم را تحريفي از ماجراي اصلي دانستند. حاتمي سپس به تلويزيون رفت و دو سريال داستان‌هاي مولوي (1352) و سلطان صاحبقران (1354) را ساخت.
در سال 1356 با پنج سال فاصله، حاتمي فيلم سوته دلان را ساخت. بسياري از منتقدان سوته دلان را مهم‌ترين و کامل‌ترين فيلم حاتمي در قبل از انقلاب مي‌دانند. در اين فيلم هماهنگي کاملي بين فرم و محتوا وجود دارد. حاتمي در اين فيلم ماجراي فيلم را که قصه عشق يک عقب مانده است را، با زبان تصويري تازه‌اي به فيلم بدل کرد.
درون مايه تمامي آثار حاتمي بر اساس ويژگي‌هاي قومي و انسان‌هاي رشد يافته در اين باورها و اعتقادات، شکل گرفته است. شخصيت آثار او اغلب شبيه‌ترين افراد به خصلت و باورهاي قوميت‌هاي ايراني هستند. حاتمي که تقريباً تمامي آثارش را بر اساس فيلم نامه‌هايي از خودش ساخته در انتقال فضا، زمان و شرايط اجتماعي دوره تاريخي که در فيلمش به تصوير کشيده، بسيار موفق بوده است. ديالوگ‌هاي فيلم‌هاي او بسيار درخشان و قابل توجه هستند و در سينماي ايران اگر بي نظير نباشند حتماً کم‌نظير هستند. مجموعه‌هاي تلوزيوني علي حاتمي سلطان صاحبقران و هزاردستان نيز به اندازه آثار سينمايي اش مورد توجه بسيار قرار گرفتند.
علي حاتمي به عنوان کارگرداني صاحب سبک و مؤلف، سعي کرد با استفاده از قصه‌ها، مثل‌ها، فولکلورها يا باورهاي عاميانهٔ ايراني، فرهنگ کهن کوچه و بازار و معماري ديرپاي ايراني ـ اسلامي طرحي نو در سينماي ايران دراندازد. وي به حق توانست فرهنگ، آداب و ارزش‌هاي فکري و عملي مردم اين سرزمين را بر پردهٔ خيال نقاشي کند از اينرو وي را به علت بهره بردن از زبان تصوير و خلق شخصيت‌هاي شاعرانه، سعدي سينماي ايران مي‌دانند. حاتمي همواره در آثار سينمايي خود پيوندي ناگسستني با اصطلاحات و گويش‌هاي کوچه بازار داشت، بطوريکه کاربرد اين ديالوگ‌ها به عنوان امضاي وي در تقريباً تمامي آثار سينماييش حضور داشته و سينماي حاتمي را يک سينماي منحصر به فرد ساخته‌است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۵۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید

در روز‌های اخیر برخی طلافروشان نسبت به ثبت معاملات در سامانه‎های متعدد اعتراض کردند؛ این در حالی است که طبق اعلام رسمی سازمان امور مالیاتی نیازی به ثبت اطلاعات مودیان طلا و جواهر در سامانه‎ی مودیان نبوده و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت کافی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس جدید‎‌ترین اظهارات فعالان بازار طلا، علت اصلی اعتراض و اعتصاب صنف طلا و جواهر در شهر تهران عدم هماهنگی دستگاه‎های دولتی در الزام به ثبت اطلاعات در سامانه‎های آنلاین، جامع تجارت وزارت صمت و مودیان مالیاتی وزارت اقتصاد بوده است.

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران اخیراً در گفت‌وگو با رسانه‎ها، در مورد علت اعتراض طلافروشان گفته‎‌‎ است: سامانه جامع تجارت از قبل فعال بود؛ اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که زمستان پارسال مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا 3 ماه به تعویق بیفتد. در این زمینه جلسات متعددی با مسئولین ذی‌ربط برای حل مشکلات داشتیم؛ اما دولت هیچ‌گونه اقدامی برای رفع مشکلات صنعت ما نکرد. بر همین اساس هم فعالان صنف طلا اعتراضاتی نسبت به این موضوع داشتند.

وی افزود: فعالان صنف و صنعت طلا نسبت به ثبت سرمایه، امنیت سامانه و صدور فاکتورها اعتراض دارند؛ زیرا در آخرین جلسه‌ای که در وزارت کشور داشتیم قرار بود سامانه جامع تجارت و سامانه امور مودیان به‌صورت یکپارچه در یک سامانه فعالیت کنند و ثبت فاکتور انجام دهند؛ اما در این 3 ماه هیچ اتفاقی نیفتاد و مسئولین هم اعلام کردند که به‌طورکلی امکان تجمیع وجود ندارد.

نیازی به ثبت اطلاعات در سامانههای متعدد نیست

با وجود این ادعا بر اساس آخرین اخبار منتشر شده، مسئله ثبت اطلاعات در دو سامانه از طرف دولت برطرف شده است؛ به گزارش روابط‌عمومی سازمان امور مالیاتی کشور در 13 اردیبهشت ماه سال جاری، در راستای تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، مودیانی که ملزم به صدور صورت‌حساب الکترونیکی شده‌اند از جمله مودیان طلا و جواهر، باید از طریق ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان (ارسالی توسط مودی یا شرکت‌های متعدد) یا سایر سامانه‌های دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورت‌حساب‌های خود را ارسال نمایند.

بدیهی است در صورت ارسال صورت‌حساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تأییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تأییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره 3 ماده 8 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده(6) قانون تسهیل تکالیف مودیان نیازی به ثبت مجدد صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.

مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟

با سپری‌شدن مهلت سه‌ماهه دوباره مسئله فعالیت سامانه جامع تجارت در بازار طلا و جواهر مطرح شده و طبق قانون طلافروشان باید اطلاعات را در این سامانه بارگذاری کنند، اما این بار هم اجرای قانون با واکنش منفی آنها مواجه شده است. کاهش فعالیت و نیمه‌تعطیل بودن بازار طلافروشان باعث شد تا روند نزولی قیمت طلا که طی روزهای گذشته سرعت گرفته بود، متوقف شود.

یکی از اصلی‌ترین انتقاداتی که طلافروشان مطرح می‌کنند این است که باید اطلاعات را در دو سامانه با دو روش مختلف ثبت کنند، این در حالی است که مسئولان هر سه دستگاه متولی یعنی وزارت صمت، سازمان امور مالیاتی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرده‌اند که با ثبت در سامانه جامع تجارت نیازی به ثبت دوباره در سامانه مؤدیان نیست.

در همین زمینه، مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به ابهامات موجود صنف طلافروشان می‌گوید: در صورت ثبت صورت‌حساب الکترونیک در سامانه تجارت، این صورت‌حساب الکترونیک به سامانه مؤدیان قابلیت انتقال را پیدا می‌کند، پس بنابراین می‌توانند فقط صرفاً در سامانه جامع تجارت صورت‌حساب صادر کنند. دیگر عملاً نیازی برای ثبت مجدد آن در سامانه مؤدیان نخواهد بود.

همچنین حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد بر اساس تبصره 3 ماده 6 قانون تسهیل تکالیف مؤدیان مالیاتی، ذکر نام سامانه جامع تجارت آمده و انجام شده است؛ طبق تأکید صورت‌گرفته، چنانچه دستگاهی همچون سامانه جامع تجارت اطلاعات را دریافت کرد، دیگر نیازی نیست در دستگاه دیگری این اطلاعات ثبت شود و اطلاعات توسط همان سامانه برای سازمان امور مالیاتی ارسال می‌شود.

در همین راستا بنا بر دستور معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران ‎ بها و سنگ‌های قیمتی موضوع تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از تاریخ، 7 فروردین سال جاری در کشور الزامی شده است.

بهانه‌های واهی برای فرار از شفافیت

به گزارش تسنیم، بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان، نظام مالیاتی ایران در دولت سیزدهم به سمت شفافیت و مالیات ستانی عادلانه حرکت می‌کند؛ ازاین‌رو دولت درصدد است تا با شفاف‌سازی عملکرد، اصنافی که سودهای نجومی کسب می‌کنند، ولی به دنبال فرار مالیاتی هستند را شناسایی کند. ازاین‌رو عده‌ای از طلافروشان با جوسازی‌هایی از شفاف‌شدن عملکردشان در سازمان مالیاتی ترس دارند و با فضاسازی به دنبال فرار از شفافیت هستند.

با وجود اعلام رسمی دستگاه‎های ذی‎‌ربط دررابطه‌با عدم الزام ثبت اطلاعات در سامانه‎های متعدد و شفاف‌سازی‌هایی که در این حوزه از سوی سازمان مالیاتی و وزارت صمت صورت‌گرفته است؛ اما برخی از طلافروشان همچنان به دنبال شایعه‌پراکنی برای عدم اجرای قوانین مصوب هستند؛ این در حالی است که اتصال به سامانه جامع تجارت تکلیف قانونی باری همه اکثر اصناف بوده و استثنایی در این زمینه وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازگشت ستاره پرسپولیس در سالروز تولدش به نساجی
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • ویدیو/ درگیری جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به بهانه فلسطین
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • عکس | پیام احساسی نفس بازغی برای تولد مادرش
  • پیام احساسی نفس بازغی برای تولد مادرش + عکس
  • به بهانه روز معلم + فیلم
  • تبریک تولد 49 سالگی دیوید بکام / فیلم
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر